RSCA Women kroont zich opnieuw tot Belgisch kampioen

Het vrouwenelftal van RSCA wint voor de tiende keer in haar geschiedenis de titel

Met nog twee speeldagen te gaan in de play-offs van de Lotto Super League, versloegen de RSCA Women aan Den Dreef Oud-Heverlee Leuven met 1-2 (doelpunten van Sarah Wijnants en Lore Jacobs). Met een voorsprong van zeven punten kunnen de kersverse kampioenen niet meer bijgebeend worden. De aanvallende speelstijl, de wilskracht van onze speelsters en de twee play-off overwinningen tegen OHL bleken dé bepalende factoren te zijn.

Ondanks een zware blessurelast, met onder andere langdurige blessures van Lola Wajnblum en Laura De Neve, slaagde paars-wit er in de reguliere competitie af te sluiten met slechts twee punten achterstand op Leuven. In twintig wedstrijden boekten de vrouwen zeventien overwinningen, twee wedstrijden werden verloren en slechts eenmaal moest er genoegen genomen worden met een gelijkspel.

Door de puntendeling startten de Mauves aan de play-offs op de tweede plaats met één punt minder dan de leider. Na twee nederlagen tegen Standard en Club YLA herstelden ze zich knap. De RSCA Women wonnen vervolgens zes wedstrijden op rij, ondanks het uitvallen van Marie Minnaert met een zware knieblessure. Een duidelijke 18 op 18 die deze nieuwe titel meer dan rechtvaardigt.

Na 28 wedstrijden bedraagt de algemene balans van dit seizoen 23 overwinningen, vier verliespartijen en één gelijkspel. Er werden 81 doelpunten gemaakt en 29 tegendoelpunten geïncasseerd. Mooie statistieken voor het eerste seizoen van coach Dave Mattheus, die afgelopen zomer bij Sporting aan de slag ging en dus meteen de titel verovert. Lore Jacobs (18 jaar) speelde een indrukwekkend seizoen en mag zich met 18 doelpunten trots topschutter noemen. Sarah Wijnants kroonde zich tot assistenkoningin met maar liefst 18 stuks.

Een welgemeende proficiat aan alle speelsters en de staf  voor deze geweldige collectieve prestatie.

Lees verder