De RSCA Women zijn kampioen

The RSCA Women are champions

Voor de zevende keer op rij kronen de RSCA Women zich kampioen, en dat na een 4-2 overwinning voor meer dan 2000 toeschouwers in een sfeervol Lotto Park. Een historische prestatie.

Al kende het seizoen 23/24 een moeilijke start. De RSCA Women kregen te kampen met blessures, leden vroeg op het seizoen een nederlaag in het Lotto Park tegen hun concurrentes uit Leuven, en werden door datzelfde OHL uitgeschakeld in de Beker van België. Maar paars-wit kwam terug, en hoe.

Sinds de nederlaag in de beker op 11 november, verloor de ploeg van Dave Mattheus geen enkele keer meer in de Lotto Super League. Op zaterdag 23 maart kwam er bovendien het bezoekersrecord in de competitie bij, met een opkomst van meer dan 2600 Sporting Girls en Sporting Boys tegen Club YLA. In de play-offs maakte paars-wit het helemaal af, met acht overwinningen en twee gelijke spelen die RSCA kampioen maakten.

De ambitites van paars-wit eindigen niet bij deze titel. Dit seizoen stond in het teken van een doorgedreven professionalisering van de dameswerking. Een professionalisering gekenmerkt door een uitgebreide technische staf om onze speelsters te begeleiden, vaste, volledige trainingsdagen op de club, een nieuw kader voor onze jeugdopleiding en de start van het Stellar-project, internationale vrienschappelijke wedstrijden, en zoveel meer.

The best is yet to come.
Congrats, girls.

Lees verder