Superleague: RSCA Women 7-0 Charleroi

Deze zaterdag speelden onze RSCA Women hun eerste wedstrijd van het kampioenschap. Ze namen het op tegen Charleroi in het Lotto Park. Onder het oog van heel wat supporters die waren uitgenodigd door Telenet, haalden de speelsters van coach Johan Walem het eenvoudig met een score van 7-0.

Onze Brusselaars moesten elkaar in het openingskwartier nog even zoeken maar zetten daarna wel vlot druk op de defensie van de Carolo's. Na een kwartier leidde een snelle een vrije trap tot het openingsdoelpunt van Noémie Gelders, die goed bediend werd door Laura Deloose. Na een half uur spelen verdubbelde Tessa Wullaert de voorsprong na een perfecte voorzet van Sarah Wijnants. Even later wist Wullaert al haar tweede te scoren dankzij een doorsteekbal van Charlotte Tison. Op slag van rust voltooide Tessa Wullaert haar hattrick al en trok RSCA de kleedkamers in met een welverdiende voorsprong van vier doelpunten.

Het spelbeeld veranderde niet na de pauze en Michelle Colson schotelde Amber Maximus, die na de pauze was ingekomen, de forfait-score voor. De kansen bleven komen, al duurde het nog tot het uur voor Amber Maximus nog een tweede keer het doel vond op een assist van Tessa Wullaert. Mariam Toloba rondde het fraaie schouwspel af met een prachtige volley in de bovenhoek. Een meer dan logische overwinning voor RSCA dus.

Op zaterdag 4 september reizen de RSCA-vrouwen af naar Club YLA voor de tweede wedstrijd van de competitie. 

RSCA: Odeurs, Colson, Vanhamel, Vatafu, Wijnants (78' Ouzraoui), Deloose (71' Speeckaert), Van De Keere (46' Maximus), Gelders (71' Van Caesbroeck), Toloba, Tison (78' Pelikanova) & Wullaert

FOTO'S

Lees verder