Tine De Caigny keert terug naar RSC Anderlecht

Onze RSCA Women staken afgelopen weekend hun zesde opeenvolgende landstitel op zak. Toch wordt er achter de schermen ook al werk gemaakt van het volgende seizoen. Niemand minder dan Red Flame Tine De Caigny keert terug naar RSC Anderlecht. Ze tekende een contract voor twee seizoenen.

Tine speelde tussen 2017 en 2021 voor RSC Anderlecht. In paars-witte loondienst veroverde ze vier landstitels en won ze in 2020 ook de Gouden Schoen.

Ook bij de Red Flames is de spits een onmisbare pion. Op 25-jarige leeftijd heeft ze al 86 wedstrijden achter haar naam staan voor de Belgische nationale ploeg en wist ze al 40 doelpunten te scoren. Op het EK 2022 scoorde ze het enige doelpunt tegen Italië waardoor de Flames het voor het eerst tot de kwartfinales van een Europees toernooi schopten.

In 2021 maakte Tine de overstap naar het Duitse Hoffenheim, waar ze datzelfde jaar ook nog in de Champions League speelde. Na twee seizoenen in Duitsland keert ze vanaf volgend seizoen terug naar het paars-witte huis. Met het vertrouwde nummer 6 op haar rug. 

Welkom terug, Tine.

Lees verder