Brusselse meisjes ontdekken voetbal op school dankzij RSCA en Telenet

Laura De Neve, kapitein van de RSCA Women, en aanvalster Ella Van Kerkhoven trokken woensdagvoormiddag naar basisscholen De Kleurdoos in Brussel en Regina Assumpta in Anderlecht om er training te geven aan jonge meisjes tussen 8 en 12 jaar. Dit bezoek vormde het startschot van een hele reeks trainingen die er de komende weken aankomen in Brusselse scholen.

RSC Anderlecht en Telenet willen zo meer Brusselse meisjes aan het voetballen krijgen. Olivier Goris, Lead Sports bij Telenet, vult aan: "Niet alleen omdat sport en voetbal super leuk zijn, maar ook omdat sport een belangrijke maatschappelijke factor is. Voetbal is leuk én het kan je vooruit helpen in de maatschappij."

Onze speelsters zorgden voor een initiatietraining en gaven de meisjes de kans om met hen in gesprek te gaan over voetbal. Na een inspirerende en fijne training deelden ze ook nog ballen uit. Zo willen ze de scholen activeren om trainingen te blijven organiseren en ook andere meisjes en scholen inspireren om te starten met voetballen.

"Daarvoor doen we het. Rolmodel spelen, meisjes aanzetten om te voetballen en ervoor zorgen dat ze ook zien dat het een meisjessport wordt. Plezier maken en samen met de vriendinnen sport beoefenen is het allerbelangrijkste op jonge leeftijd."
Laura De Neve (kapitein RSCA Women)

RSC Anderlecht en Telenet willen Brusselse meisjes een breder toekomstperspectief bieden, waarbij voetbal een drijvende kracht vormt.  Samen zijn we ervan overtuigd dat voetbal deuren opent, verenigt en het vehikel is bij uitstek om in teamverband elkaar te versterken. 

Herbeleef hier hoe onze speelsters tientallen meisjes lieten kennismaken met voetbal. 

Here’s to More Girls in Football. 

Lees verder