Stefania Vatafu sta la noi

Stefania Vatafu

Ștefania Vătafu (29) tekende zonet een nieuw contract voor de komende twee seizoenen. De Roemeense is een belangrijk puzzelstuk van de RSCA Women en brengt veel techniek, vertrouwen en rust in het team.

Ștefi, die in haar thuisland al zes keer kampioen was geworden met Olimpia Cluj, verdedigde korte tijd de kleuren van UD Granadilla Tenerife voordat ze naar Sporting kwam. Hoewel bescheiden en timide naast het veld, speelde ze op het veld een prominente rol in de vijf opeenvolgende titels en de Belgische beker die ze voor paars-wit bij elkaar voetbalde sinds haar komst.

"In 2018 kende ik mijn ploegmaats en het land nog niet zo goed, maar nu woon ik heel graag hier in Brussel en ben ik er echt aan gewend geraakt. Het team is bijna een familie voor me geworden. Ik vond de club meteen leuk omdat de werkomstandigheden me bevallen. We hebben alles wat we nodig hebben. De aanpak is professioneel", verklaarde Stefania onlangs.

"Ștefania Vătafu is een toonbeeld van professionaliteit die altijd alles geeft en over uitzonderlijke kwaliteiten beschikt. Ze is discreet en valt niet echt op, behalve door de manier waarop ze speelt. Ze praat met haar voeten. Ze zal nooit een rivale vijf keer uitschakelen in een kleine ruimte, maar ze is heel efficiënt en zorgt er vooral voor dat haar teamgenoten beter spelen", aldus Dave Mattheus, hoofdcoach en technisch directeur van de RSCA Women.

Lees verder