RIP Christiane Vandenbossche

RIP Christiane Vandenbossche

Afgelopen zondag is de stichtster van onze vrouwenwerking op 80-jarige leeftijd overleden. RSC Anderlecht biedt haar familie en vrienden onze oprechte deelneming aan. Wij wensen ook haar echtgenoot veel succes in deze moeilijke tijd.

Wemmel Dames 71 werd in 1974 opgericht door Lucien Paulis (die de ploeg coachte) en zijn vrouw Christiane Vandenbossche (die voorzitster van de club was). In 1978 veranderde de club haar naam in Brussels Dames 71 en werd het al snel één van de beste vrouwenteams van België. In 1993 fuseerde de club met RSC Anderlechtois en was RSC Anderlecht geboren.

Tot 2010 was het koppel nog steeds volledig betrokken bij onze vrouwenploeg. Samen droegen Lucien Paulis en Christiane Vandenbossche bij tot vier van de tien competitietitels en negen van de elf bekers die RSCA Women won. Christiane Vandenbossche vertegenwoordigde ook RSC Anderlecht in de vrouwenvoetbalcommissie van de federatie.

Voor haar pioniersrol in het vrouwenvoetbal in België zal Christiane voor altijd in de harten van de Belgische vrouwenvoetbalfans en supporters van onze RSCA Women blijven. 

Rust in vrede, Christiane.

Lees verder