Women Champions League : RSCA 3-0 Hayasa

WOMEN

Dankzij de overwinning tegen Hayasa zullen onze speelsters het zaterdag opnemen tegen Osijek (Kroatië).  

Deze dinsdagnamiddag namen de RSCA Women het in Kroatië op tegen FC Hayasa (Armenië) in het kader van de kwalificaties voor de Champions League. In dit knock-out duel wonnen ze overtuigend met een score van 3-0. Aanstaande zaterdag nemen onze RSCA Women het op tegen Osijek (Kroatië). Als paars-wit ook deze wedstrijd tot een goed einde brengt, zullen ze later nog één tegenstander moeten verslaan, weliswaar over twee wedstrijden heen, om de groepsfase van de Champions League te bereiken. 

In de eerste helft was Anderlecht duidelijk de meest dreigende ploeg. Vooral op de rechterflank waren onze Women regelmatig gevaarlijk, onder meer via een zeer bedrijvige Tessa Wullaert. De tegenstanders slaagden er nooit echt in om onze doelman Justien Odeurs te testen. Vlak voor de pauze opende Tessa Wullaert tot tweemaal toe bijna de score.  

De RSCA Women kwamen met dezelfde aanvallende intenties uit de kleedkamer en zetten veel druk op de Armeense verdediging. Ze werden na een uur eindelijk beloond voor hun inspanningen dankzij een onhoudbare voorzet van Stefania Vatafu. Een doelpunt dat door het hele team gevierd werd en snel gevolgd werd door een tweede bevrijdende goal van Charlotte Tison. Tison leverde een prachtige kopbal af op een strakke voorzet van Tessa Wullaert. Bevrijd door deze dubbele voorsprong gingen de speelsters van coach Johan Walem nog vol in de aanval en creëerden ze verschillende grote kansen. Met nog een kwartier te gaan bekroonde Tessa Wullaert haar puike match met een doelpunt. Eindstand: 3-0. 

Come on you Mauves! 

RSCA Women : Odeurs, Deloose, Colson, Vanhamel, Toloba, Wullaert, (83’ Muylaert) Tison, Vatafu (83’ Van Caesbroeck), Wijnants (83’ Speeckaert), Gelders & Maximus (72’ Van De Keere)

Lees verder