Women Champions League : RSCA 0-1 Osijek

Zaterdagavond speelden onze RSCA Women de finale van de voorlaatste voorronde van de UEFA Women Champions League tegen Osijek, de Kroatische gastclub van dit minitoernooi. Onze dames moesten jammer het onderspit delven en liggen uit de competitie.

Ten opzichte van de gewonnen wedstrijd van afgelopen woensdag tegen FC Hayasa (3-0), werden Noémie Gelders en Amber Maximus vervangen door Jenna Van De Keere en Marie Van Caesbroeck. Tessa Wullaert stond ook in de basiself. Vanaf het begin bleken onze tegenstanders erg taai. In het eerste kwartier domineerden de Kroaten, terwijl onze speelsters de nodige moeite hadden om elkaar te vinden op het veld. De partij was daarna meer in evenwicht en met veel intensiteit in de duels, maar geen van beide ploegen kwam aan echt grote kansen. 0-0 was de stand bij de pauze. 

Bij het begin van de tweede helft werd een doelpunt van Stefania Vatafu - na een goede actie van Tessa Wullaert - afgekeurd wegens buitenspel. Osijek reageerde snel en nam de leiding via Izabela Lojna, haar gekruist schot gaf Justien Odeurs geen schijn van kans: 0-1. De Mauves drongen hard aan, maar de Kroatische verdediging bleek zeer solide. Op het einde van de wedstrijd kregen de spelers van coach Johan Walem nog enkele goede kansen, maar ze zouden de netten niet meer laten trillen die zaterdagavond.

RSCA Women: Odeurs, Deloose, Colson, Vanhamel, Van de Keere (76' Maximus), Van Caesbroeck (53' Gelders), Tison, Vatafu, Wijnants, Wullaert & Toloba

Lees verder