Wat deden onze RSCA Women bij hun nationale ploeg?

De voorbije dagen werden de laatste internationale wedstrijden van 2019 afgerond. RSCA Women hadden maar liefst negen speelsters die opgeroepen werden voor de nationale ploeg. Zeven speelsters werden gevraagd voor de Red Flames en twee voor Roemenië.

België: Justien Odeurs, Laura Deloose, Laura De Neve, Charlotte Tison, Tine De Caigny, Elke Van Gorp en Sarah Wijnants

Roemenië: Stefania Vatafu, Laura Rus

Red Flames sluiten af met het maximum van de punten

Voor onze Belgische speelsters stond een uitduel in Kroatië en een thuisduel tegen Litouwen voor de deur.

In Kroatië speelde Tine De Caigny voor de 50ste keer voor de nationale ploeg en ze vierde dit met een mooie kopbalgoal. Ook Laura De Neve en Laura Deloose stonden in de basis bij de 1-4 overwinning van de Red Flames.

Dinsdag werd het een echt doelpuntenfestijn in Leuven. Litouwen werd opzij gezet met duidelijke 6-0 cijfers, waar Tine De Caigny alle goals van Belgische makelij scoorde (2-0: owngoal Litouwen). Het is de eerste keer dat ze vijf goals in een wedstrijd scoorde voor de nationale ploeg, maar voor RSC Anderlecht deed ze dat al eens eerder tegen KSK Heist.

Roemenië wint ook van Litouwen, maar gaat onderuit tegen Zwitserland

Ook onze twee Roemeense speelsters moesten het opnemen tegen Litouwen. Thuis werd het een makkelijke 3-0 zege, na onder andere een penaltygoal van Stefania Vatafu. Ook Laura Rus stond in de basis.

Daarna moesten ze het opnemen tegen Zwitserland, dat naast België de kandidaat vormt voor de eerste plaats. In een moeilijke wedstrijd moesten Vatafu en Rus helaas hun meerdere erkennen. Ze verloren met 6-0.

De stand in groep H

Na vier wedstrijden staan de Red Flames aan de leiding in groep H. Zwitserland heeft evenveel punten, maar maakte twee doelpunten minder dan de Belgen. Roemenië, dat een wedstrijd minder speelde, staat momenteel op de derde plaats op 9 punten afstand.

De volgende speeldag in de kwalificatieronde voor het EK2021 vindt plaats op 14 april. De Red Flames nemen het dan thuis op tegen grote concurrent Zwitserland, terwijl Roemenië naar Kroatië trekt.

Lees verder