RSCA Women naar de 16e finales Champions League!

Onze RSCA Women namen het vandaag op tegen de Linfield Ladies in het Lotto Park. Ze wonnen de wedstrijd met 1-3 en mogen zich nu opmaken voor de 16e finales van de Champions League!

Vroeg in de partij ging een vrije trap van Britt Vanhamel nipt over. Het eerste wapenfeit. Paars-wit nam de wedstrijd in handen, maar grote kansen bleven uit. In de 26ste minuut ging Laura Deloose op wandel richting de zestien van de tegenstander, waar ze verschroeiend uithaalde en met een overhoeks schot in de bovenhoek de 0-1 op het bord zette. Een tiental minuten later verdubbelde Deloose die voorsprong na goed voorbereidend werk van Tine De Caigny. Sporting ging met twee lengtes voorsprong de rust in, maar The Blues waren zeker en vast nog niet uitgeteld.

In de tweede helft kwam Jana Coryn dicht bij haar eerste officiële doelpunt, maar keeper Lauren Perry kwam goed tussen. Even later zorgde Kirsty McGuinness aan de overkant vanop de stip voor de aansluitingstreffer, nadat ze onderuit gehaald werd door Justien Odeurs. De buit was nog niet binnen, dus besloot Jana Coryn dat het nu misschien een nog beter moment was om haar eerste te scoren voor Anderlecht: met een geplaatst schot zette ze de 1-3 op het bord.

Paars-wit voetbalde de wedstrijd vervolgens gecontroleerd uit. De zege kwam niet meer in gevaar. Met 9 op 9 plaatsen ze zich voor de 16e finales van de UEFA Women's Champions League. Proficiat aan speelsters en staf met deze prachtige prestatie!

RSCA: Justien ODEURS, Laura DELOOSE, Laura DE NEVE, Britt VANHAMEL, Sheryl MERCHIERS, Charlotte TISON (85’ Marie VAN CAESBROEK), Tine DE CAIGNY, Stefania VATAFU, Mariam TOLOBA, Sarah WIJNANTS (46’ Solange CARVALHAS) & Jana CORYN (75’ Ulrike DE FRERE)

Goals : 24’ Laura Deloose (0-1), 35’ Laura Deloose (0-2), 55’ Kirsty McGuinness (1-2), 66’ Jana Coryn (1-3)