Mooie namen voor het seizoen 2020-2021

De vrouwencompetitie is intussen al een tijdje definitief stopgezet en RSC Anderlecht is voor de derde keer op rij landskampioen geworden. Helaas hebben de RSCA Women dat niet kunnen vieren op het veld. Ook de bekerfinale zal niet gespeeld worden. Begrijpelijk, want de gezondheid primeert nu eenmaal.

De focus ligt dus op volgend seizoen. De voorbereidingen zijn begonnen met de verlenging van een aanzienlijk aantal spelerscontracten.

Deze 13 vrouwen zien we straks opnieuw terug in het paarswitte Joma-shirt:

Justien Odeurs en Lowiese Seynhaeve (Goalkeepers), Michelle Colson, Laura Deloose, Laura De Neve en Britt Vanhamel (verdedigers), Charlotte Tison, Mariam Toloba, Marie Van Caesbroeck en Stefania Vatafu (Middenvelders), Tine De Caigny, Elke Van Gorp en Sarah Wijnants (Aanvallers)

Ook Estelle Loos en Louise Wijns uit het tweede elftal verlengden hun contract en zullen volgend seizoen meetrainen met het eerste elftal.

Maar de club verwelkomt ook graag een paar nieuwe gezichten! Het zijn:

  • Kassandra Missipo. De 22-jarige speelde de voorbije 5 jaren op het middenveld bij AA Gent. Ze is ook actief bij de Red Flames, waar ze al ze al verschillende caps haalde.
  • Amber Maximus komt ook over van KAA Gent. De spits is nog maar 23 lentes jong, maar is een echte goalgetter.
  • Jarne Teulings is een beloftevolle aanvalster van 18 jaar, die vorig seizoen bij KRC Genk speelde. Ze scoorde afgelopen seizoen 7 goals in 16 wedstrijden. Ze is ook een van de basisspeelsters bij de Red Flames U19.
  • Silke Leynen maakt ook de overstap van KRC Genk. De 25-jarige linksachter speelde 4 seizoenen in Limburg. Daarvoor won ze twee keer de beker met SK Lierse, als teamgenote van Justien Odeurs en Elke Van Gorp.

Lees verder