Impressionante 30 op 30 voor onze RSCA Women B

Zaterdagmiddag stond de tiende speeldag in tweede nationale van het vrouwenvoetbal op het programma. Onze RSCA Women B moesten het hierin opnemen tegen middenmoter S.V. Sottegem, waar de zus van Sheryl Merchiers in het doel staat.

De dames uit Zottegem maakten het de RSCA Women gedurende de hele wedstrijd moeilijk. Echte kansen creëren lukte niet, op een paar ongevaarlijke schoten na. Na 38 minuten stond er echter toch de 1-0 score op het bord. Ulrike De Frère zette de verdediging van de tegenpartij onder druk waardoor de kapitein van Sottegem zelf de bal in eigen doel scoorde.

Ook in de tweede helft hadden onze dames het lastig. In de 65ste minuut maakte Sakina Diki Ouzraoui er met een knap schot er 2-0 van. Tien minuten later slaagde de uitploeg er toch in om de aansluitingstreffer te maken via Zoë Herregodts. Tijdens het slotkwartier speelden de RSCA Women gecontroleerd, waardoor de 2-1 overwinning een feit was.

Door deze overwinning behaalde het tweede elftal een impressionante 30 op 30 score. Voor de winterstop worden er nog drie wedstrijden gespeeld: uit tegen VK Egem (4de in de rankschikking), thuis tegen Havinnes (14de in de rankschikking) en uit tegen Svelta Melsele (2de in de rankschikking). Deze laatste volgt op zeven punten achterstand.