Het B-elftal trekt ook de kaart van de jeugd

Ons B-elftal heeft een uitstekend seizoen achter de rug, waardoor het nu zal aantreden in de eerste nationale divisie (één trede hoger bevindt zich de Superleague). Na 20 wedstrijden stonden onze dames ruim op kop in het klassement met 51 punten en waren ze ongeslagen. Na het onderbreken van de competitie werden ze dan ook terecht tot kampioen gekroond.

Daarmee werd het vooropgestelde doel behaald, mede dankzij het uitstekende werk van coaches Steffan Perreira en José Menacchio tijdens de twee voorbije jaren. De club heeft evenwel besloten om een nieuwe trainer aan te trekken en die rol zal vervuld worden door Anthony Michiels, die voordien aan het roer stond bij KSK Heist gedurende 2 seizoenen in de Superleague en nadien het 2e team van de Genk Ladies coachte.

Zoals bij de mannen, zet de club dus duidelijk in op de vorming van jong talent met deze verfijnde kern die 6 jeugdinternationals bevat en versterkt wordt door de komst van 7 nieuwe speelsters. We verwelkomen Leslie Nothomb (Perwez), Margo Anckaert (OHL), Mam Beny Bangoura (KAA Gent), Fransesca Lueya (Irlande Auderghem), Jenna Van De Keere (Aalst), Lauren Huys (Genk) en Sirine Bouharat (RWDM). 

Nisrine Azaoum, Emma Di Maio, Zoé Di Maio, Dounia F’Touh, Lyna Huizenga, Estelle Loos, Keishia Luboya, Sien Muylaert, Lulia Petelca, Silke Speeckaert, Manola Galofaro, Melissa Tom en Louise Wijns blijven deel van de bestaande kern.

Nog een belangrijke mededeling: deze ploeg zal komend seizoen haar thuiswedstrijden afwerken op het nieuwe synthetische terrein op de academie te Neerpede, telkens in de late namiddag (om 17u30).

Lees verder