Geen vrouwenvoetbal meer: RSCA Women drie keer kampioen

De KBVB besliste eerder om alle jeugd- en amateurcompetities af te gelasten voor de rest van het seizoen. Dat wil zeggen dat er geen vrouwenvoetbal meer gespeeld wordt en dat onze drie vrouwenploegen kampioen zijn in hun reeksen!

Super League

Het eerste elftal domineerde de Super League dit seizoen. De ploeg behaalde een impressionante 44 op 48 en verloor geen enkele wedstrijd in de competitie. Met een wedstrijd minder gespeeld door onze vrouwen, volgde Standard de Liège op 8 punten. 

Zo zijn onze RSCA Women voor het derde jaar op rij kampioen. Hiermee halen ze het ticket voor de voorrondes van de UEFA Women's Champions League binnen. Sarah Wijnants mag zich voor RSCA in de Super League zowel kronen tot topscorer en assistenkoningin, met 7 goals en 7 assists!

Tweede Nationale

Onze RSCA Women B kenden een echte topstart in Tweede Nationale. Na tien wedstrijden niet verloren te hebben, moest ons tweede elftal voor de eerste keer het hoofd buigen tegen de uiteindelijk derde in de stand. Na 20 speeldagen staan onze vrouwen als leider in de stand met 51 punten en verloren maar 1 wedstrijd. 

Dankzij de eerste plaats stijgen onze RSCA Women B naar Eerste Nationale. Daardoor is de club aanwezig in de twee hoogste klassen van het vrouwenvoetbal! 

U15

Ook onze jeugdploeg eindigde bovenaan in het klassement. Onze U15 reeks, die speelt in een U14 jongensreeks, behaalde een indrukwekkende 37 op 40 punten. Ze verloren maar een keer, en dat tegen de tweede in de stand. 

Proficiat aan alle speelsters en staf die zich het afgelopen seizoen de volle 100% gegeven hebben! De club is trots om met de drie ploegen kampioen te zijn. Allez les Mauves!

Lees verder