De RSCA Women winnen de beker

BELGIAN CUP

Deze zaterdagavond voegden onze dames een elfde Belgische beker toe aan hun palmares. In het AFAS Stadion in Mechelen slaagden ze in iets dat niet meer lukte sinds 2013: de finale winnen. Onze RSCA Women wonnen met 3-0 tegen Standard de Liège Fémina. De doelpunten werden gemaakt door Sarah Wijnants, Sakina Diki Ouzraoui en Tessa Wullaert.

De eerste helft verliep evenwichtig met veel duels en weinig kansen. De grootste mogelijkheden waren er voor Sporting. Toloba kwam dichtbij, maar haar schot ging over. 0-0 aan de rust.

Na de pauze trof Laura De Neve de lat op vrije trap, Jarne Teuling kon niet besluiten in de rebound. Ook Laura Deloose scoorde bijna, haar poging ging maar net naast. 20 minuten voor het einde lukte het dan toch. Sarah Wijnants werd de diepte in gestuurd door Tessa Wullaert, en schiet onhoudbaar overhoeks binnen. Een center van Laura Deloose trof even later het kader. Net voor tijd werd de score nog uitgediept. Sakina Diki Ouzraoui maakte er 2-0  van op aangeven van Tessa Wullaert, en die laatste scoorde zelf even later nog de 3-0 eindstand.

RSCA: Odeurs, Colson, De Neve, Vatafu, Wijnants, Deloose (89’ Van Caesbroeck), Toloba (89’ Maximus), Tison, Speeckaert, Teulings (65’ Diki Ouzraoui) & Wullaert (89’ Vanhamel)

Standard Fémina: Damman, Humartus, Janssens (82’ Merkelbach), Marinucci (65’ Appermont), Miller, Vanmechelen, Van Eyde (75’ Rosala), Nelissen, Coutereels, Brackman & Fon