Luna Vanzeir tekent contract bij de RSCA Women

Luna Vanzeir maakt de overstap naar RSC Anderlecht. De 21-jarige Belgische spits heeft een tweejarig contract getekend bij de Belgische kampioen. Ze zal het shirt met rugnummer 30 dragen.

Luna is een bekend gezicht in het Belgische vrouwenvoetbal. In 2019 maakte ze op 16-jarige leeftijd haar competitiedebuut bij OH Leuven. Na drie seizoenen bij de Leuvenaars kwam ze terecht bij KRC Genk.

Met haar uitstekende techniek en kalmte voor het doel maakte Luna dit seizoen indruk in de Lotto Super League. Luna was een vaste waarde bij KRC Genk, zo eindigde ze het seizoen als achtste in de lijst van speelsters met de meest gespeelde minuten in de competitie.

Vanzeir is aanvoerder en nummer 10 bij de U23 van de Red Flames. In juni 2021 maakte ze haar debuut bij de Red Flames in een wedstrijd tegen Luxembrug, haar eerste cap voor de nationale ploeg heeft ze dus ook al op zak.

‘RSC Anderlecht is een begrip in het Belgische vrouwenvoetbal en vooral een hele mooie club die al veel bewezen heeft. Het is een uitstekend en ervaren team met daarnaast een heel goede omkadering. Deze overgang is voor mij heel belangrijk om stappen te kunnen blijven zetten.'

Welkom bij Sporting, Luna.

Lees verder