Karina Pelikánová vervoegt RSCA

Karina Pelikánová

Coach Johan Walem vervolledigt zijn A-kern met Karina Pelikánová (18). De jonge Slovaakse middenvelder komt over van het Nederlandse SC Heerenveen.   

“Ik wist al dat RSC Anderlecht de grootste club van België is en dat het niveau hier erg hoog ligt”, vertelt onze nieuwste aanwinst. “Het is dan ook een voorrecht om aan te sluiten bij al die internationale speelsters. Tot ik 18 jaar was, trainde ik steeds mee met de herenploegen omdat ik er nood aan had om uitgedaagd te worden. Ik denk nu dat ik mijn voetbal naar een hoger niveau kan brengen bij RSC Anderlecht en dat is voor mij het belangrijkste. De coach Johan Walem heeft me ook overtuigd met het potentieel dat hij in mij ziet.”  

Pelikánová omschrijft zichzelf als een offensieve middenvelder. “Ik geef liever de beslissende pass dan de goal te scoren. Mijn doelen met RSCA? Ik wil de titel winnen en het zo ver mogelijk schoppen in de Champions League. Ik kan niet wachten om wedstrijden te spelen, ik ben echt gelukkig en voel me heel goed. We zullen meteen hard moeten werken, want we moeten ons voorbereiden op enkele lastige wedstrijden”, besluit de ambitieuze Karina.

Welkom in België, Karina. 

Lees verder