Nieuw contract voor talentvolle Aude Waldbillig

Aude Waldbillig heeft haar contract bij Sporting verlengd. De jonge Made in Neerpede keepster heeft een contract getekend bij de RSCA Women tot juni 2027.

Sclessin, 16 september 2023. Een wedstrijd tussen de RSCA Women en Standard, de eerste Classico van het Lotto Super League seizoen. Die wedstrijd besloot Dave Mattheus dat Aude Waldbillig, toen nog maar 16 jaar oud, haar eerste speelminuten op het hoogste niveau mocht maken.

De keepster, die genoot van haar opleiding op Neerpede, zette toen een meer dan overtuigende prestatie neer en verraste iedereen met haar rust aan de bal. Na deze mooie prestatie heeft Aude nog drie competitiewedstrijden gespeeld bij de RSCA Women, waarin ze steeds haar potentieel heeft laten zien.

Aude is een puur jeugdproduct van Sporting’s jeugdwerking. Ze zette haar eerste stappen bij paars-wit in 2013, na jaren in de jeugdopleiding tekende ze in mei 2023 haar eerste profcontract. Sinds vorige zomer maakt Aude ook deel uit van de eerste ploeg.

Aude, geboren en getogen in Brussel, speelt ook voor WU17 op internationaal niveau. Bij de nationale ploeg is ze de vaste waarde in doel, waarschijnlijk zal ze ook volgende maand afreizen naar het EK WU17 in Zweden.

Gefeliciteerd, Aude.

Lees verder