FC Hayasa als eerste tegenstander in de Champions League

Deze vrijdagmiddag werd er in Nyon geloot voor de eerste twee voorrondes van de UEFA Women’s Champions League. Als eerste tegenstander van onze RSCA Women kwam FC Hayasa (Armenië) uit de pot. De wedstrijd wordt in Kroatië gespeeld op 18 augustus. 

Er wordt gespeeld volgens een nieuwe competitieformule. Waar er vroeger volgens een poulesysteem werd gespeeld, bestaat de eerste voorronde nu uit een minitornooi met halve finale en finale op één en dezelfde locatie. Onze RSCA Women zullen dus eerst de ploeg uit Armenië moeten verslaan om door te stoten naar de finale van de eerste voorronde. De andere finalist is de winnaar tussen de wedstrijd tussen Osijek (Kroatië) en Breznica Pljevlja (Montenegro). Bij verlies wordt er nog een kleine finale gespeeld waar geen gevolgen aan zijn. De eerste voorronde bestaat dus sowieso uit twee Europese wedstrijden.

Bij winst van de finale gaan onze dames door naar nog een laatste voorronde, die zal bepalen over deelname aan de Champions League. Die voorronde bestaat uit een klassieke heen- en terugwedstrijd. 

Come on you Mauves!

Lees verder