RSCA Women huldigt zaterdag afscheidnemende speelsters

Zaterdag staat met RSCA Women – KAA Gent de laatste speeldag van de Lotto Super League op het programma. Met de zesde opeenvolgende titel op zak, wordt het voor enkele speelsters ook hun laatste wedstrijd in paars-wit. De club zal hen zaterdag, bij hun laatste wedstrijd in het Lotto Park, een waardig eerbetoon geven. 

Zo zal Justien Odeurs haar voetbalschoenen aan de haak hangen na dit seizoen. De Belgische doelvrouw verdedigt de kleuren van onze RSCA Women sinds 2018, nadat ze eerder al eens in paars-wit speelde in het seizoen 2013-2014. Justien kan vijf opeenvolgende landstitels en de Beker van België op haar palmares schrijven. Ze was ook lang een absolute sterkhouder bij de Red Flames.

De club neemt ook afscheid van Charlotte Tison. Charlotte is een op en top Brussels uithangbord van de RSCA Women met een enorme staat van dienst. Charlotte speelde maar liefst zeven seizoenen voor RSCA Women en was al die tijd een vaste waarde op het middenveld. Ook bij de Red Flames drukte ze haar stempel.

Na vier seizoenen in paars-wit, zal ook Mariam Toloba de club verlaten. Mariam speelt sinds 2019 voor RSCA en had dus net zoals Justien en Charlotte een groot aandeel in de successen van onze RSCA Women de afgelopen seizoenen. Ook Michelle Colson, die eveneens 4 seizoenen actief was bij paars-wit, heeft besloten om de club te verlaten voor een nieuwe uitdaging.

Deze sterkhouders zullen zaterdag, met een gevulde prijzenkast en met de nodige trots, hun laatste wedstrijd spelen voor Sporting. De club wenst hen uitdrukkelijk te bedanken voor hun inzet en wenst hen het allerbeste in hun verdere carrière.

De RSCA Women versterkten zich intussen al met Gouden Schoen en Red Flame Tine De Caigny. Onder meer Laura De Neve en Laura Deloose tekenden ook al een contractverlenging. De andere aanwinsten voor de kern van volgend seizoen zullen spoedig aangekondigd worden.

tickets

Lees verder