RSCA Women winnen eerste BeNeCup tegen FC Twente

Onze RSCA Women pakten zaterdagnamiddag hun eerste prijs van het seizoen. In Tegelen werd tegen FC Twente gestreden om de BeNeCup, de officieuze beker tussen de landskampioenen van de lage landen.

Paars-Wit begon goed aan de wedstrijd. Het speelde goed rond en in de 18e minuut kon Laura Rus knap binnenschieten na een goede voorzet van Elke Van Gorp. 5 minuten later verdubbelde Britt Vanhamel de voorsprong nadat Twente de bal niet weggewerkt kreeg na een schot van Laura De Neve. Ruststand: 0-2.

Hoe sterk RSCA begon aan de eerste helft, zo goed starte Twente aan de tweede helft. De Mauve dames hadden het moeilijk en kregen twee doelpunten binnen binnen 4 minuten. Zo stond de stand terug gelijk in de 58ste minuut.

Onze vrouwen lieten zich echter niet kennen en knokten terug. Zo kon Elke Van Gorp de winnende goal maken in de 67ste minuut. Hierna moest de ingevallen Lowiese Seynhaeve nog een keer goed uit haar doel komen, maar echte kansen konden beide ploegen niet meer creëren.

Eindstand: 2-3! De vrouwen pakken zo hun eerste trofee van het seizoen.

RSCA: Justien Odeurs (45’ Lowiese Seynhaeve), Britt Vanhamel, Sheryl Merchiers, Tine De Caigny, Elke Van Gorp, Laura De Neve (c), Mariam Toloba (80’ Charlotte Tison), Sarah Wijnants, Laura Deloose, Laura Rus (63’ Sakina Diki Ouzraoui) & Charlotte Tison (65’ Michelle Colson)

Doelpunten: 18’ Laura Rus (0-1), 23’ Britt Vanhamel (0-2), 56’ Renate Janssen (1-2), Sabrine Ellouzi (2-2) & 67’ Elke Van Gorp (2-3)