Mooi Europees parcours RSCA Women zit er op

Het Champions Leagueavontuur van de RSCA Women eindigt in Kazachstan. Paars-wit verloor er de terugwedstrijd in de 16e finales tegen BIKK-Kazygurt met 2-0. In Brussel was de heenmatch geeïndigd op 1-1.

De match begon gelijkoplopend. Beide ploegen speelden afwachtend. De eerste kans was voor RSCA via een schot van Sarah Wijnants. Doelvrouw Zheleznyak had een prima save in huis. In de 27e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Een hoekschop eindigde via een tussenstation bij Rose die overhoeks kon binnenkoppen.

In de tweede helft begonnen de RSCA Women gretiger te voetballen. Een vrije trap vanop 20 meter van Britt Vanhamel werd met een wondersave uit de winkelhaak gehaald. Ook Tine De Caigny kwam dicht bij de gelijkmaker: haar kopbal werd van de lijn gehaald. BIIK sprokkelde ondertussen nog enkele kleine kansen bij elkaar, maar een alerte Justien Odeurs maakte hun aanvallen ongedaan. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg de thuisploeg nog een penalty na handspel van Tine De Caigny. Justien Odeurs dook de goede hoek in, maar de bal van Litvinenko eindigde hoog in doel. Het mooie Europese parcours van onze dames eindigt zo met een 2-0 nederlaag in Shymkent.

RSCA: Justien ODEURS, Elke VAN GORP, Laura DELOOSE, Britt VANHAME, Sheryl MERCHIERS, Charlotte TISON, Tine DE CAIGNY, Stefania VATAFU, Sarah WIJNANTS (86’ Sakina OUZRAOUI), Solange CARVALHAS (46’ Jana CORYN) & Michelle COLSON (78’ Mariam TOLOBA)

Goals: 27’ Rose & 85’ Litvinenko (pen)