RSCA Women en BIIK-Kazygurt houden elkaar in evenwicht

Donderdagavond ontvingen onze RSCA Women in het Lotto Park BIIK-Kazygurt in de 16e finales van de UEFA Women’s Champions League. Ondanks een rode kaart in de tweede helft, konden onze dames een achterstand ophalen. Zo trekken ze naar Kazachstan met een 1-1.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers, maar Justien Odeurs liet zich niet verrassen. Een tegenprik van paars-wit volgde via Mariam Toloba, na zo’n twintig minuten spelen. Na ruim een halfuur spelen kon Stefania Vatafu uithalen vanuit de tweede lijn, maar haar schuiver ging naast. Vlak voor rust pakte Justien Odeurs nog uit met een mooie redding op het gekrulde schot van de bedrijvige Racheal Kundananji. 0-0 bij de rust.

Ook in de tweede helft hielden beide teams gelijke tred. Nu viel er echter wel een doelpunt. Alina Litvinenko opende de score vanop de penaltystip. Een tik voor Sporting, maar het bracht het elftal van coach Patrick Wachel niet van de wijs. Een kopbal van Tine De Caigny werd kort na de 0-1 van de lijn gered. Even later zag het er weliswaar heel slecht uit voor Anderlecht. Laura Rus, ingevallen bij de rust, ging bij een doelpoging iets te fel door op keeper Zheleznyak. Het leverde de Roemeense een tweede gele kaart op (66’).

Ondanks de numerieke minderheid in het laatste kwart van de wedstrijd, bleven onze RSCA Women er vol voor gaan. En dat loonde. Britt Vanhamel kopte bij een hoekschop de gelijkmaker tegen de netten. Beide teams kregen vervolgens nog de kans om het winnende doelpunt te maken. Tien minuten voor tijd waagde Misozi Zulu tevergeefs haar kans. Aan de overkant, na opnieuw een goede hoekschop van Sheryl Merchiers, ging een poging van Charlotte Tison voorlangs.

De terugwedstrijd in Kazachstan wordt op woensdag 25 september gespeeld.

Doelpunten: 53’ Litvinenko (0-1, pen), 71’ Vanhamel (1-1)

RSCA: Justien ODEURS, Laura DELOOSE, Laura DE NEVE, Britt VANHAMEL, Sheryl MERCHIERS, Charlotte TISON, Tine DE CAIGNY, Stefania VATAFU, Mariam TOLOBA, Sarah WIJNANTS (62’ Sakina OUZRAOUI) & Elke VAN GORP (46’ Laura RUS)